Thursday, May 19, 2011

suTeRa biDadaRi :D


Assalammualaikum......

Hola.... lg 2 hari kne blk UTP... wuuuu.... cpatla kua ttble. mintak2 ari isnin xde kls..bole la smbg cuti..hehehehe. cuti kali ni di mulakn dgr tour ke rumah abg2 gue.. duk klang 2 ari then duk shah alam 2 ari.. TQ abg2 n kakak2 iparku for all da hospitality n mkn free..hehehe. then plg la ke kg halaman trcinta nun di tgh bendang (tipu sgt...) di teluk intan y permai. sempena cuti kali ni, homework y dibawa pulang ialah soalan FYP, tp hajat xkesampaian apabila ak jumpe si die due hari lepas... sape si die? ni die.....

Sutera Bidadari by RAM

SB ni novel kelima dlm epic laksamana sunan ni after bagaikan puteri, cinta sang ratu (fevret), hijab sang pencinta and cinta sufi. mule jatuh cinta dgn kisah laksamana sunan ni bile nmpk member kt TGB dlu bace.. main story is perjuangan laksamana sunan ni mnentang musuh Allah n cinta beliau trhadap Tuhan Yang Esa. cinta pd manusia hanya sampingan je dlm cite ni.. i loikkeee.....hehehe.. quote fevret, "sbgai manusia, ak sayang padamu" wahhhhh......klo ad org ckp gitu kt ak, kembang2 ak..hahahaha...mule2 igtkn RAM nk wat trilogi mcm cerite tombiruo, tp mebi sbb beliau pn truja dgn kisah saifuddin ni, akhirnye da smpai lime novel die.. xsbr nk tnggu novel ke-6, sbb die nk jumpe blk Ratna, isteri die...wajib beli nnt...huhu.. pd pminat2 RAM, silela beli novel ni klo anda mmg follow cite ni..bes.. novel y ni x r bosan macam hijab sang pencinta (mebi sbb ratna xde kot, n sbb bnyk cite psl haryani, so ak xbape suke sgt..hehehe).. da khatam da pon novel ni n nk start wat FYP plak... adios....

p/s: to all teachers and lecturers + tutors Tabika SP 95, SKSP 96-01, MRSM Gerik 02-04, MRSM TGB @ Jasin 05-06 n UTP 07-11, thanx for everythng, halalkn sgale ilmu y tlah kalian berikan.. jasa kalian, hanya Allah y mampu membalasnye...

5 comments:

ixy said...

ok la tu..ad jgk bc buku..ak mkn tdo je.. haha

Syazwan Zubir said...

oh..mike duduk teluk intan ghopenye..

:) said...

azura!

sejak bila? sejak bilaa? sejak bilaaaaaaa suka baca novel melayu?

hehehe awww.. keayuan dah kawan ku yg sorang nie. :p

btw selamat masuk sem baru zura! fighting!! ♥♥

-aisyah ismail-

كتكوت said...

Irda: haha.mkn tdo 2,ak buat jgk.haha

Syaz: ye le..mike igt teman dk mane?huhu

Aisyah: eh,dr grik da bce da.wani dlu y influence kte.huhu.
Thnx 4 da wish n smoga aisyah sehat n bahgia slalu. insyaAllah :D

Syazwan Zubir said...

entah le..aku tau ko dok perak je..hehe